Gotowanie sous vide kojarzy Ci się tylko z dobrymi restauracjami albo programami kulinarnymi? Poczuj się jak prawdziwy szef kuchni i wprowadź do swojego menu potrawy przygotowywane tą metodą. Technika sous vide, przypadnie do gustu nie tylko osobom, które cenią doskonały smak i aromat potraw, ale także tym, które starają się utrzymać zdrową dietę.
To, co charakteryzuje cyrkulator kuchenny Teesa to szeroki zakres regulacji temperatury oraz czasu gotowania. Dzięki Teesa SV70 przygotujesz mięsa, ryby i warzywa, zachowując jak najwięcej witamin i wartości odżywczych.
Cyrkulator zanurzeniowy posiada grzałkę, która wprowadzając wodę w cyrkulację umożliwia utrzymanie stałej temperatury. Co ważne, masz możliwość wyboru jednostki, co znacznie ułatwi Ci korzystanie z przepisów z zagranicznych portali, gdzie temperatura podawana jest w skali Fahrenheita.
Choć taka metoda gotowania może wydawać się skomplikowana, w rzeczywistości jest niezwykle prosta. Przynajmniej wtedy, gdy posiadasz cyrkulator sous vide Teesa. Wystarczy ustawić czas oraz temperaturę na dotykowym panelu i spokojnie czekać, aż produkty będą gotowe.
Zaletą modelu SV70 jest jego budowa. Praktyczny zaczep sprawia, że cyrkulator nie wymaga specjalnych naczyń, bo w szybki i łatwy sposób przymocujesz go do każdego garnka. Smukła konstrukcja daje Ci także pewność, że bez problemu znajdziesz miejsce dla tego urządzenia w swojej kuchni.
Sous vide, czyli „w próżni”. Produkty przygotowywane tą metodą muszą być szczelnie zamknięte w woreczkach próżniowych, dlatego jeśli jeszcze nie masz zgrzewarki, koniecznie sprawdź model Teesa V200, który posiada szeroką, 30-centrymetrową linię zgrzewania.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.